6/19/2018

Poikilo-museot

Mua pyydettiin vierailemaan Kouvola-talon museoilla, ja miettimään, miten innostaa nuoria käymään enemmän museoissa. Toteutin visiittini eilen maanantaina 18.6, ja sain pienimuotoisen opastetun kierroksen näyttelytiloissa, ja tietenkin tietoa museoiden toiminnasta ja vetävyydestä.
Kouvola-talosta löytyy kaksi Poikilo-museota, jotka ovat kaupunginmuseo sekä taidemuseo. Lisäksi on myös pienempiä gallerioita ja Kino-Poikilo, missä näytetään videoita/elokuvia. Näyttelyt vaihtuvat kaupunginmuseon puolella kahden vuoden välein, ja taidemuseon puolella niitä on n. 4 kappaletta vuodessa.
Faktahan on se, ettei nuoria nykypäivänä pahemmin kiinnosta museot, koska niiden saatetaan luulla olevan pelkkää taulua ja maalausta toisensa perään. Eri näyttelyt eroavat kuitenkin hyvin paljon toisistaan, ja tosi usein näyttelyissä on myös mielenkiintoisia esineitä. Viime vuosien aikana myös interaktiivisuus ja teknologia ovat astuneet mukaan kuvoihin. Nuorilla (alle 18v) on mahtava tilaisuus käydä museoissa myös siksi, että heille tarjotaan täysin vapaa pääsy.
Lähdin myös ideoimaan museoille järjestettävää nuorille suunnattua 'Nuorten viikkoa', jossa olisi näyttelyiden ohella myös muuta toimintaa, joka tekisi kokemuksesta nuorille mieleisempää. Ideani on kuitenkin vasta ajatuksen tasolla, mutta lähden viemään sitä eteenpäin. Eihän sitä tiedä, voihan se vaikka toteutuakin. Sillä välin suosittelen kuitenkin tutustumaan kaupunginmuseon Myytinmurtajia ja matkantekijöitä näyttelyyn, sillä siellä musiikki ja valaistus johdattavat läpi vuosien. Näyttelyssä on hirmuinen määrä erilaista vanhaa esineistöä ja mielenkiintoista tietoa. Lisää näyttelystä löydät täältä.
Nyt kipin kapin museoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti