6/21/2018

Kettumäen kansanpuisto

Tänään vierailin Kuusankoskella, Kettumäen kansanpuistossa. Puisto on aivan keskustan tuntumassa, mutta silti ihanan eristäytynyt luonnon keskelle, mikä saa kävijän tuntumaan, että olisi kauempana kaupungista kuin todellisuudessa on.
Kettumäellä on paljon erilaisia tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden, joita voit seurata heidän nettisivuiltaan löytyvästä tapahtumakalenterista. Tapahtumat ja puiston toiminta järjestetään pääsääntöisesti vapaaehtoisten voimin, mikä tarkoittaa sitä, että nuorilla on mahdollisuus tienata hieman rahaa keikkatyön avulla. Kaikki keikat tulevat näkyviin Workpilots nimiseen sovellukseen, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi. Keikkoja on aina rastien vetämisestä liikenteenohjaukseen.
Kettumäellä toimii myös kahvila, grillikota sekä kesäisin kotieläinpiha. Kaikki eläinystävät voivat siis mennä ihastelemaan kanoja, pupuja sekä jopa vuohia!
Vuonna 2016 puistoon rakennettiin myös Ruokomallimiljöö, jonka tarkoituksena on esittää, mitä kaikkea suomalaisesta luonnonmateriaalista voikaan tehdä. Esimerkiksi grillikodan katto on tehty järviruo'osta.
Koko puistoalue on täysin maksuton, tietenkin lukuunottamatta kahvilan tarjontaa tai muita poikkeuksia. Lähde siis ihailemaan paikallista luontoa ja söpöjä eläimiä ystävien tai perheen kanssa!
Tähän kohtaan oli vielä tarkoitus laittaa kuvia, mutta olin kai niin juhannusfiiliksissä, että ne unohtui täysin. Kuvia on kuitenkin puiston nettisivuilla, eli mene kurkkaamaan.
Hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti