7/08/2018

Idea pläjäys

 Rupesin tässä jokunen aika sitten pohtimaan, että mitä kaikkea minulla vielä on, mistä kertoa tai mitä mainostaa. En kuitenkaan tohtinut enää löytää yhtään tulevaa tapahtumaa, joka olisi ehkä juuri nuorten mielestä mielenkiintoinen, tai se on vasta pitkän ajan päässä. Siksi sisällytänkin nyt tähän postaukseen ison kasan erilaisia tekemisiä, joita voit toteuttaa yksin tai yhdessä niin kotona, kuin kodin ulkopuolellakin.
 Suomen kesä on tunnettu sateisista päivistään, jolloin ei viitsi lähteä ulos ja joskus suunnitelman voi mennä kavereiden kanssa mönkään. Nämä synkät päivät on kuitenkin oiva tilaisuus viettää kotona esimerkiksi vaikka leffamaratoonin parissa. Valitkaa siis ystävienne kanssa paikka, jossa katsotte leffat, ja sen jälkeen tietenkin itse elokuvat. Leffat voivat olla elokuvasarjoja, kuten Harry Potterit tai Taru sormusten herrasta. Tai sitten ne voivat vain olla kaikki samaa genreä, tai vaikka ihan eri genreä jokainen.
 Leffamaratooni on tietysti hauska idea jo itsessään, mutta niin kuin elokuvateatterissakin on tapana syödä jotain pientä hyvää samalla kun leffa pyörii, voi ruoan sisällyttää myös maratooniin. Jokainen osallistuja voisi tuoda nyyttärimeiningillä jotain syötävää, ja voisitte loihtia herkut valmiiksi ennen maratoonin alkua. Toki tällaisia ruokakestejä voi pitää ihan ilman mitään muutakaan, onhan syöminen kuitenkin jo todella hauskaa itsessään! Hyvällä säällä on myös kiva grillata.
 Toinen vaihtoehto leffamaratoonille olisi peli-ilta. Peleinä voi olla niin lautapelit, kuin videopelitkin, tai vaikka molemmat! Kavereiden kanssa vauhtia ja hauskanpitoa riittää kyllä pelatessa, ainakin omien kokemusteni puolesta. Pienellä twistillä saatte myös lisäpotkua pelaamiseen, jos päätätte jonkin pienen tehtävän tai rangaistuksen häviävälle pelaajalle/joukkueelle.
 Jos suomen kesä päättää yllättää aurinkoisella ja lämpimällä päivällä, kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväksi ja ottaa päivästä kaikki irti lähtemällä ulos. Voit esimerkiksi lähteä geokätköilemään, eli toisinsanoen etsimään "aarretta". Lataat vain puhelimeesi Geocaching -nimisen sovelluksen, ja lähdet etsimään lähintä rastia. Lisää geokätköilystä löytyy täältä.
  Jos sinulta löytyy hieman rahaa taskujen pohjalta, voit lähteä kiertämään kirpputoreja ja tekemään halpoja sekä kannattavia ostoksia. Kirpputorit on myös hyvä tapa itse tienata, ja samalla pääsee eroon turhista tavaroista tai liian pienistä vaatteista. Jos sinulla ei ole varaa kirpputoripöytään, niin facebookissa voit liittyä kirpputoriryhmiin, tai myydä esimerkiksi tori.fi sivustolla. Molemmat vaihtoehdot ovat täysin ilmaisia.
 Viimeisenä vinkkinä sanoisin, että kauniina kesäpäivänä on mukavaa vain lähteä ulos kävelemään, juoksemaan tai vain ihailemaan sitä ja sen ääniä. Toki voit pistää myös napit korville ja/tai pysähtyä paikoissa, jotka ovat mielestäsi kauniita ja räpsäistä muutaman kuvan. Mahdollisuuksia on monia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti